Strona korzysta z plików cookies. Zamknięcie tego komunikatu oznacza zgodę na ich zapisywanie na Twoim komputerze. Dowiedz się więcej. Zamknij
Zaloguj się, by móc dodać swoje przepisy i wejść do naszego pysznego, kulinarnego świata!
Login
Hasło
Nie posiadasz konta? Nic prostszego. Zarejestruj się.

Rolada z ryby faszerowanej

Składniki : Dorsz i karp – łącznie 1,5 kg (rybę warto wcześniej zamarynować w ziołach i cytrynie aby straciła swój mulisty posmak) Krakersy 3 cebule 3 jajka surowe 3 jajka na twardo Śmietana 3-4 łyżki kaszy mannej Sól Pieprz Pęczek natki pietruszki Sok z połowy cytryny 50ml...

Ryba po grecku

Składniki: 1,5 kg fileta ryb morskich 3 duże marchewki 2 pietruszki 1 średni por 1 mały seler 3 cebule 1/3 szklanki oliwy 2 łyżki koncentratu pomidorowego ½ szklanki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka słodkiej, mielonej papryki 2 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego Sok z...

Karp w galarecie

Składniki: 1 karp 3-4 cebule 2 pietruszki ½ niedużego selera 2 marchewki 4 łyżeczki żelatyny 4 ziarenka ziela angielskiego 4 ziarenka pieprzu 1 liść laurowy Przygotowanie: Karpia oczyść, wypatrosz, dokładnie umyj i podziel na dzwonki, nie wyrzucaj głowy i resztek.  Warzywa oczyść, zalej...

Karp smażony

Składniki: 1 karp 2 duże cebule Sok z 1 dużej cytryny 2 cytryny pokrojone w ósemki Mąka do oprószenia ½ litra oleju do smażenia sól Przygotowanie: Wypatroszonego karpia podzielić na dzwonki, dokładnie wypłukać w zimnej wodzie i osoli, po czym ułożyć w głębokim naczyniu. Kawałki ryby...

Dorsz w migdałach

Składniki: Kilka kawałków fileta z dorsza (po jednym na osobę) 125 g masła 1 jajko 10 dag płatków migdałowych Sól Pieprz Przygotowanie: Rybę umyj o osusz, natrzyj solą, oprósz pieprzem – odstaw na ok. 2 godziny do lodówki. Na patelni rozpuść masło, jajko rozbij w miseczce, do drugiej...

Łosoś pieczony z pesto i warzywami

Składniki   4 filety z łososia Około 600g świeżej zielonej fasoli lub 500g szparagów 3 łyżeczki oliwy z oliwek 4 łyżki pesto – domowego lub gotowego 4 łyżeczki świeżo wyciśniętego soku z cytryny Pomidorki koktajlowe Sól i świeżo zmielony pieprz do smaku Przygotowanie Nagrzej...

Krewetki z makaronem

Składniki 220g makaronu linguine (lub spaghetti) 2 łyżki masła 450g średnich krewetek, obranych i wyczyszczonych 3 wyciśnięte ząbki czosnku ½ łyżeczki płatków z czerwonej papryki (lub więcej do smaku) ¼ szklanki białego wina* ¼ szklanki świeżo wyciśniętego soku z cytryny Sól i...

Rybny gulasz

Składniki:       1 łyżka oliwy z oliwek     2 rozgniecione ząbki czosnku     1 łyżeczka mielonego kminku     ½ łyżeczki mielonej papryki     200g pomidorów z puszki, pokrojonych w kostkę     1 czerwona papryka, pozbawiona nasion,...

Łosoś na szparagach

Składniki: 24 szparagi 2 dojrzałe pomidory 1 łyżka oliwy extra virgin 4 filety z łososia, każdy około 140g Sos: 3 łyżki oliwy extra virgin 1 łyżka małych, czarnych oliwek 1 łyżka opłukanych kaparów 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki     Przygotowanie: Wytnij...

Rybne hot-dogi

Składniki: 6 bułek do hot-dogów 800g-900g filetów z halibuta, pokrojonych w paski 6 łyżek mąki pszennej ½ łyżeczki papryki trochę oleju roślinnego Surówka: 1 bulwa kopru włoskiego skórka i sok z 1 cytryny 2 łyżki śmietany 100g jogurtu naturalnego 2 marchewki,...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Śledź nas na
google+ facebook pinterest