Strona korzysta z plików cookies. Zamknięcie tego komunikatu oznacza zgodę na ich zapisywanie na Twoim komputerze. Dowiedz się więcej. Zamknij
Zaloguj się, by móc dodać swoje przepisy i wejść do naszego pysznego, kulinarnego świata!
Login
Hasło
Nie posiadasz konta? Nic prostszego. Zarejestruj się.

Ciecierzyca w sosie chili

 Składniki           25 dag ciecierzycy           20 dag sosu chili           40 dag mleczka kokosowego           pęczek świeżej kolendry           2 ząbki czosnku  ...

Finezyjne awokado i tofu podane na sałacie

 Składniki: 1 awokado  tofu sałata lodowa orzechy laskowe Przygotowanie: Sałatę lodową pokruszyć, awokado obrać ze skórki i pokroić w półksiężyce, tofu pokroić w podłużne paski. Orzechy pokruszyć. Sposób ułożenia: sałata lodowa awokado na przemian z tofu pokruszone...

Fasolka z czosnkiem i ziołami

 Składniki           250 g fasolki           200 g ziemniaków           pół cebuli           pół główki czosnku           1 pomidor    ...

Sakiewki z ciasta filo z fetą i warzywami

Składniki: ciasto filo 500 g polędwiczek z indyka 300 g sera feta cukinia 5 pomidorów sól pieprz                 Przygotowanie: Mięso dzielimy na kawałki, przyprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy na 2 godz. do lodówki. Cukinię i pomidory...

Paszteciki z warzywami

Składniki na farsz: Brokuł Cukinia Czosnek Cebula 15 dag sera żółtego Suszone pomidory Sól pieprz   na naleśniki: 1 l mleka Jajko 1,5 szklanki mąki Szczypta soli Przygotowanie: Mleko wlewamy do miski, wbijamy jajko i mieszamy, następnie wsypujemy...

Koktajl z marchewki i jabłka

Składniki (porcja dla 2 osób): 6 marchewek 5 jabłek 1 pomarańcz     Przygotowanie: Umyj składniki i pokrój na kawałki pasujące do Twojej wyciskarki (bądź sokowirówki). Marchewki, jabłka i pomarańcz wyciśnij w sokowirówce lub wyciskarce. Jeśli nie przeszkadza Ci gęstsza konsystencja napoju do...

Pikantna zupa dyniowa

Składniki 10 g imbiru 1 ząbek czosnku 1/2 małej papryczki chili (bez pestek) 1 szalotka 2 łyżki oliwy z oliwek 750 g dyni pokrojonej na kwałki 1 kostka bulionu warzywnego 500 g wody 380 g mleczka kokosowego pieprz sól   Przygotowanie (przy użyciu termomixa) Do naczynia...

Groch z kapustą

Składniki: 50 dag kiszonej kapusty 3-4 suszone grzyby 1 szklanka żółtego grochu 1 cebula 2 łyżki oliwy Majeranek Sól Pieprz   Przygotowanie: Groch namocz na noc, po czym ugotuj w tej samej wodzie, dodaj majeranek, sól i pieprz. Umyte i namoczone poprzedniego wieczoru grzyby ugotuj (w tej...

Zupa grzybowa z grzankami

Składniki: Duża garść suszonych podgrzybków lub borowików (najlepiej kapeluszy) Sól Pieprz Ziele angielskie Liść laurowy Śmietana 18% Kilka kromek chleba Przygotowanie Grzyby wsyp do garnka, zalej zimną wodą, przykryj i odstaw na noc. Rano dodaj ziele angielskie, liść laurowy, dolej wody, lekko...

Pierogi z kapustą i grzybami

Składniki: Na ciasto 4 szklanki mąki  1 łyżeczka soli 1 łyżeczka oliwy 1 jajko Gorąca woda   Na farsz Duża garść suszonych podgrzybków lub borowików (najlepiej kapeluszy) 1 kg kiszonej kapusty Sól Pieprz 3 łyżki oliwy 4 cebule drobno posiekane...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Śledź nas na
google+ facebook pinterest