Strona korzysta z plików cookies. Zamknięcie tego komunikatu oznacza zgodę na ich zapisywanie na Twoim komputerze. Dowiedz się więcej. Zamknij
Zaloguj się, by móc dodać swoje przepisy i wejść do naszego pysznego, kulinarnego świata!
Login
Hasło
Nie posiadasz konta? Nic prostszego. Zarejestruj się.

Dżem z owocami leśnymi i tymiankiem

Składniki: 4 szklanki pokrojonych truskawek, szklanka jagód, szklanka syropu klonowego, 2 łyżki soku z cytryny, 2 łyżki soku z pomarańczy, 2 i ½ łyżki posiekanego świeżego tymianku.   Przygotowanie: Owoce umieść w garnku średniej wielkości. Za pomocą blendera, zmiksuj je. Dodaj syrop klonowy, sok...

Dżem ze świeżych fig

Składniki: 450 g świeżych fig (posiekanych), ¼ szkl. wyciśniętego soku z cytryny (świeżego), starta skórka cytryny (z 1 szt.), ¼ szkl. miodu, ¼ szkl. cukru, ½ łyżeczki mielonego imbiru, 1 laska cynamonu Sporządzanie: Umieść wszystkie składniki w rondlu....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Śledź nas na
google+ facebook pinterest