Strona korzysta z plików cookies. Zamknięcie tego komunikatu oznacza zgodę na ich zapisywanie na Twoim komputerze. Dowiedz się więcej. Zamknij
Zaloguj się, by móc dodać swoje przepisy i wejść do naszego pysznego, kulinarnego świata!
Login
Hasło
Nie posiadasz konta? Nic prostszego. Zarejestruj się.
2015-08-27 08:48:00

Amerykańskie ciasto z borówkami

Składniki:

 

  • 175g miękkiego masła
  • 175g cukru pudru złoty
  • 3 duże jajka
  • 225g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
  • 140ml karton śmietany tortowej
  • 3 x 125g borówek
 
Lukier:
  • 200g serka Philadelphia
  • 100 g cukru pudru
 
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 160C. Wysmaruj foremkę do pieczenia masłem. W misce przygotujmasło, cukier, jajka, mąkę, proszek do pieczenia i wanilię. Mieszaj drewnianą łyżką przez 2­3 minuty, lub ręcznym mikserem elektrycznym, przez 1­2 minuty, aż będzie dobrze wymieszane. Dodaj do środka 4 łyżki śmietany tortowej i połowę borówek, dobrze mieszając.
 
Wyłóż ciasto do formy i wyrównaj. Piecz przez 50 minut. Po upieczeniu pozostaw do schłodzenia. W międzyczasie zrób lukier: zmieszaj ser z cukrem pudrem i pozostałą śmietaną. Lukier rozprowadź dopiero na zimnym cieście. Posyp borówkami z góry.
Dodaj komentarz
Wszystkie pola formularza są wymagane

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Śledź nas na
google+ facebook pinterest