Strona korzysta z plików cookies. Zamknięcie tego komunikatu oznacza zgodę na ich zapisywanie na Twoim komputerze. Dowiedz się więcej. Zamknij
Zaloguj się, by móc dodać swoje przepisy i wejść do naszego pysznego, kulinarnego świata!
Login
Hasło
Nie posiadasz konta? Nic prostszego. Zarejestruj się.
2015-01-07 15:31:00

Bigos

Składniki:

  • 4 kg kiszonej kapusty
  • 1 szklanka soku jabłkowego
  • 0,5kg  wędzonej wieprzowiny
  • 113g boczku
  • 790g pomidorów
  • 2 szklanki wody
  • 2 liście laurowe
  • czarny pieprz, dużo
  • sól
  • 1,80kg  kapusty
  • 0,5kg  schabu
  • 0,5kg wędzonej kiełbasy
  • 1/2 szklanki posiekanej cebuli
  • 450g  świeżych grzyby
  • 28,3g grzybów (suszone)
  • 2 łyżki mąki


Przygotowanie:

Schab umieścić w dużym ciężkim garnku. Dodaj wędzoną wieprzowinę z 1 szklanką wody i gotowuj przez 1 godzinę. Po upływie okreśłonego czasu dodaj kapustę kiszoną i jeden kubek soku jabłkowego.


Poszatkuj białą kapustęi wraz z przyprawami - solą i pieprzem i dodaj do garnka  i gotuj kolejną godzinę na małym ogniu, bez przykrycia.

Na  patelni usmażyć boczek, podsmaż cebulę i grzyby i wszystkie te składniki dodaj do gotującej się kapusty. Pokrój kiełbasę w plasterki, dodaj do garnka, na końcu dodaj pomidory.
 

Całość doprowadź do wrzenia, gotouj na wolnym ogniu 30 minut. Podawaj na gorąco.

Dodaj komentarz
Wszystkie pola formularza są wymagane
  • CharlesDum

    20-06-2017 05:15

    Aktualna ocena: Nie ma jeszcze żadnej oceny

    0 osób, które to lubią

    wh0cd331939 advair generic viagra canadian pharmacy
  • CharlesDum

    25-06-2017 16:22

    Aktualna ocena: Nie ma jeszcze żadnej oceny

    0 osób, które to lubią

    wh0cd137231 nexium buy amitriptyline online famvir diflucan amitriptyline

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Śledź nas na
google+ facebook pinterest