Strona korzysta z plików cookies. Zamknięcie tego komunikatu oznacza zgodę na ich zapisywanie na Twoim komputerze. Dowiedz się więcej. Zamknij
Zaloguj się, by móc dodać swoje przepisy i wejść do naszego pysznego, kulinarnego świata!
Login
Hasło
Nie posiadasz konta? Nic prostszego. Zarejestruj się.
2013-11-06 10:36:02

Chrupiące pieczone frytki ze szparagów

Składniki:

  • 450 g szparagów (jadalnej części),
  • ½ szkl. mąki,
  • 2 jajka (lekko roztrzepane),
  • ¾ szkl. panko (japońskiej panierki, można ją zastąpić bułką tartą z chleba tostowego) ,
  • ¼ szkl. tartego parmezanu,
  • sól i pieprz (do smaku)


Sporządzanie:


Pokryj szparagi mąką, zanurz w jajku, a następnie obtocz je w mieszance z panko, parmezanu, soli i pieprzu.
Umieść przygotowywaną przekąskę na blasze i włóż całość do piekarnika rozgrzanego do temp. 220ºC, aż do momentu nabrania przez szparagi złotego koloru (7-13 min.).

Galeria

Dodaj komentarz
Wszystkie pola formularza są wymagane
  • Laura

    06-04-2015 08:45

    Aktualna ocena: Nie ma jeszcze żadnej oceny

    0 osób, które to lubią

    BION I'm impdesser! Cool post!
  • Paula

    08-04-2015 14:31

    Aktualna ocena: Nie ma jeszcze żadnej oceny

    0 osób, które to lubią

    That's a smart way of thiinkng about it. http://ylezfmb.com [url=http://ygksfdsoq.com]ygksfdsoq[/url] [link=http://lqdzyoxsfcz.com]lqdzyoxsfcz[/link]
  • Cintia

    09-04-2015 00:50

    Aktualna ocena: Nie ma jeszcze żadnej oceny

    0 osób, które to lubią

    That's an astute answer to a tricky qusotien
  • Tun

    10-04-2015 10:57

    Aktualna ocena: Nie ma jeszcze żadnej oceny

    0 osób, które to lubią

    Well done to think of soenihtmg like that http://hzckudh.com [url=http://cdssbgehydq.com]cdssbgehydq[/url] [link=http://jigdgkuemoh.com]jigdgkuemoh[/link]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Śledź nas na
google+ facebook pinterest