Strona korzysta z plików cookies. Zamknięcie tego komunikatu oznacza zgodę na ich zapisywanie na Twoim komputerze. Dowiedz się więcej. Zamknij
Zaloguj się, by móc dodać swoje przepisy i wejść do naszego pysznego, kulinarnego świata!
Login
Hasło
Nie posiadasz konta? Nic prostszego. Zarejestruj się.
2015-04-27 11:31:00

Ciasteczka maślane

Składniki:

  • 300 g mąki
  • 200 g masła
  • 3-4 łyżki cukru pudru
  • szczypta soli
  • ewentualnie aromat waniliowy

Przygotowanie:
Posiekaj chłodne masło. Umieść masło i pozostałe składniki w misce. Zagniataj składniki, aż uzyskasz jednolitą masę. Odłóż ciasto do lodówki na około 20 minut. Nagrzej piekarnik do temperatury 180 stopni. Od schłodzonego ciasta odrywaj fragmenty wielkości średniego orzecha włoskiego, formuj w kulki i lekko spłaszcz. Uformowane ciasteczka połóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Możesz ugnieść je widelcem, by miały wzorki. Piecz przez 10-15 minut, aż się zarumienią.
Dodaj komentarz
Wszystkie pola formularza są wymagane

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Śledź nas na
google+ facebook pinterest