Strona korzysta z plików cookies. Zamknięcie tego komunikatu oznacza zgodę na ich zapisywanie na Twoim komputerze. Dowiedz się więcej. Zamknij
Zaloguj się, by móc dodać swoje przepisy i wejść do naszego pysznego, kulinarnego świata!
Login
Hasło
Nie posiadasz konta? Nic prostszego. Zarejestruj się.
2017-06-13 21:08:00

Ciasto z waflami ryżowymi

 Składniki

  •          1 szklanka mąki
  •          1/2 szklanki cukru trzcinowego
  •          1 łyżeczka proszku do pieczenia
  •          2 łyżeczki cynamonu
  •          50 g mlecznej czekolady
  •          6 wafli ryżowych Sonko
  •          1 jajko
  •          1/4 szklanki oleju
  •          1/2 szklanki mleka

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Mąkę przesiewamy, dodajemy cukier trzcinowy, proszek do pieczenia, cynamon i połamaną w kostki czekoladę. Do całości dajemy drobno pokruszone wafle ryżowe. W osobnej misce roztrzepujemy jajko, dodajemy olej, mleko i mieszamy. Mokre składniki dodajemy do suchych i dokładnie mieszamy. Całość wykładamy do natłuszczonej keksówki i pieczemy przez 40-50 minut.

Dodaj komentarz
Wszystkie pola formularza są wymagane

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Śledź nas na
google+ facebook pinterest