Strona korzysta z plików cookies. Zamknięcie tego komunikatu oznacza zgodę na ich zapisywanie na Twoim komputerze. Dowiedz się więcej. Zamknij
Zaloguj się, by móc dodać swoje przepisy i wejść do naszego pysznego, kulinarnego świata!
Login
Hasło
Nie posiadasz konta? Nic prostszego. Zarejestruj się.
2015-06-16 10:54:00

Czekoladowo-malinowe brownie

Składniki:

  • 200g gorzkiej czekolady, pokruszonej na kawałki
  • 100g czekolady mlecznej, pokruszonej na kawałki
  • 250g masła
  • 400g brązowego cukru
  • 4 duże jajka
  • 140g mąki pszennej
  • 50g kakao
  • 200g malin
 
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 180 ° C. Przygotuj foremkę do pieczenia o wymiarach 20x30 cm i wyłóż ją papierem do pieczenia. Na patelni rozpuść czekoladę z masłem i cukrem. Do stopionej masy dodawać jaja, jedno po drugim. Potem przesianą mąkę i kakao. Dodać połowę malin i przelać na blaszkę. Posypać resztą malin i piec przez 30 minut. Przed podaniem dobrze schłodzić.
Dodaj komentarz
Wszystkie pola formularza są wymagane

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Śledź nas na
google+ facebook pinterest