Strona korzysta z plików cookies. Zamknięcie tego komunikatu oznacza zgodę na ich zapisywanie na Twoim komputerze. Dowiedz się więcej. Zamknij
Zaloguj się, by móc dodać swoje przepisy i wejść do naszego pysznego, kulinarnego świata!
Login
Hasło
Nie posiadasz konta? Nic prostszego. Zarejestruj się.
2017-05-31 23:23:00

Fasolka z czosnkiem i ziołami

 Składniki

  •          250 g fasolki
  •          200 g ziemniaków
  •          pół cebuli
  •          pół główki czosnku
  •          1 pomidor
  •          ulubione zioła
  •          sól do smaku
  •          2-3 łyżki oliwy
  •          2 ząbki czosnku

Przygotowanie

Fasolkę zalewamy zimną wodą i zostawiamy na noc. Następnie odsączamy i gotujemy razem z ziołami. Obieramy ziemniaki, cebulę, pół pomidora i pół główki czosnku, następnie składniki dodajemy do fasoli po 30 minutach jej gotowania. Gotujemy 45 minut i zostawiamy w garnku fasolę z ziołami, resztę składników wyjmujemy i rozgniatamy widelcem. Fasolę gotować dodatkowe 30 minut. Ugotowaną fasolę odsączamy (zostawiamy odrobinę wody), dodajemy do rozgniecionych warzyw. Do całości dodajemy oliwę i przeprasowane 2 ząbki czosnku, dobrze mieszamy. Doprawiamy do smaku.

Dodaj komentarz
Wszystkie pola formularza są wymagane

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Śledź nas na
google+ facebook pinterest