Strona korzysta z plików cookies. Zamknięcie tego komunikatu oznacza zgodę na ich zapisywanie na Twoim komputerze. Dowiedz się więcej. Zamknij
Zaloguj się, by móc dodać swoje przepisy i wejść do naszego pysznego, kulinarnego świata!
Login
Hasło
Nie posiadasz konta? Nic prostszego. Zarejestruj się.
2014-09-01 12:28:00

Gazpacho

Gazpacho to hiszpańska wersja zupy pomidorowej, ale co ciekawe, nie jest ona gotowana i podaje się ją na zimno!

Składniki:

  • 1 ½ dojrzałych pomidorów, pokrojonych na kawałki,
  • 1 średni ogórek, obrany i pokrojony,
  • ½ pokrojonej cebuli,
  • 2 ząbki czosnku, przepołowione,
  • ½ szklanki pieczonej papryczki ze słoika, wysuszonej i pociętej na kawałki,
  • ¾ szklanki świeżej kolendry,
  • 2 ½ szklanki soku pomidorowego,
  • 1 łyżka soku z cytryny,
  • 1 łyżka czerwonego wina
  • 1 łyżka oliwy
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka ostrego sosu
  • 2 łyżki cukru
  • kawałki smażonego bekonu do dekoracji


Przygotowanie:

Zmiksuj ze sobą pomidory, ogórka, cebule, czosnek, czerwoną paprykę i kolendę. Opróżnij mikser, a składniki wrzuć do miski, dodając pozostałe składniki (poza bekonem). Przykryj i odstaw na minimum 4 godziny. Podawaj posypane bekonem.

 

 

 

Dodaj komentarz
Wszystkie pola formularza są wymagane

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Śledź nas na
google+ facebook pinterest