Strona korzysta z plików cookies. Zamknięcie tego komunikatu oznacza zgodę na ich zapisywanie na Twoim komputerze. Dowiedz się więcej. Zamknij
Zaloguj się, by móc dodać swoje przepisy i wejść do naszego pysznego, kulinarnego świata!
Login
Hasło
Nie posiadasz konta? Nic prostszego. Zarejestruj się.
2014-03-20 15:17:00

Hawajska sałatka owocowa w ananasie

Składniki:

  • 1 ananas przecięty wzdłuż na pół i wydrążony – twarde części wyrzucić, z miękkich do sałatki użyj ok. ½ szklanki owocu,
  • sok z 1 cytryny,
  • ½ szklanki winogron pozbawionych pestek,
  • 3 mandarynki (lub puszka mandarynek),
  • 1 pokrojony w plasterki banan,
  • 6 pokrojonych truskawek,
  • 2 pokrojone kiwi,
  • ½ szklanki malin,
  • ½ szklanki borówek,

Dressing:

  • sok z limonki,
  • ½ szklanki soku z ananasa,
  • 1 łyżeczka mielonego imbiru.


Przygotowanie:

Sokiem z cytryny skrop ananasa oraz banana, by owoce nie ściemniały.
 

Do soku z limonki dodaj sok ananasowy i imbir - dokładnie wymieszaj. Połącz wszystkie owoce w oddzielnej misce i dodaj dressing, wymieszaj.
 

Łyżką nakładaj owoce do wydrążonego ananasa, możesz dodać łyżkę bitej śmietany. Przed podaniem, schłodź.

Galeria

Dodaj komentarz
Wszystkie pola formularza są wymagane

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Śledź nas na
google+ facebook pinterest