Strona korzysta z plików cookies. Zamknięcie tego komunikatu oznacza zgodę na ich zapisywanie na Twoim komputerze. Dowiedz się więcej. Zamknij
Zaloguj się, by móc dodać swoje przepisy i wejść do naszego pysznego, kulinarnego świata!
Login
Hasło
Nie posiadasz konta? Nic prostszego. Zarejestruj się.
2014-08-18 12:33:00

Kalmarowa przekąska

Składniki:

 
  • ½ szklanki mąki,
  • 1 ½ łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu,
  • 1 łyżeczka soli,
  • 3 średnie (ok. 100 g każda) kalmary w postaci tub, wyczyszczone i pokrojone na pierścienie o grubości 5 mm,
  • 1/3 szklanki oleju rzepakowego.
 
Przygotowanie:
 
Zmieszaj mąkę, pieprz i sól. Najwygodniej będzie umieścić panierkę w czystym woreczku spożywczym z suwakiem, ale może być też miska – ważne, by móc dokładnie obtoczyć pierścienie kalmarów w mące.   Rozgrzej olej na dużej patelni i smaż kalmary na złoto przez 2 - 3 minuty, odwracając je co jakiś czas. Przed podaniem odsącz tłuszcz na papierowym ręczniku. Serwuj z sosem chili lub majonezem.
Dodaj komentarz
Wszystkie pola formularza są wymagane
  • Syza

    05-04-2015 19:42

    Aktualna ocena: 5.0

    0 osób, które to lubią

    Rymek, Mateo: jeśli to nie musi być Polska z Polski, to najdalej były chyba wonzcide Jesioniki ze Świnicy. Na most wanted mamy Vladeasę z Tarnicy 257 km i Tatry z Salomina (Polska z Polski!) 224 km. Ktoś musi tylko je zobaczyć.
  • Marisol

    06-04-2015 16:25

    Aktualna ocena: Nie ma jeszcze żadnej oceny

    0 osób, które to lubią

    - Viridianko - czyli dla kazdego cos dbreogo :))- Dziwnograju - wierze,w koncu Kuba od Dominikany daleko nie lezy :))No i ta atmosfera przede wszystkim :)- Grumko - tez sie ciesze,ze w koncu dolaczylam,od dawna sie czailam,zeby dolaczyc,no i w koncu.... :)- Lisiczko - ciesze sie,ze nie tylko ja mam mile wspomninie zwiazane z tym pysznym daniem :)- Kasiu - dziekuje :)) tez jestem w stanie sie poswiecic dla takiego dania :)- Majka - byla extra,choc ryz ciut za dlugo byl,ale twoja rowniez niesamowicie apetycznie wygladala :)- Emma - jak bedziesz miala okazje,to polecam sprobowac :)- Aga- opieram sie na podanych przepisach,probuje sama tez czesto czego i mniej wiecej w jakich proporcjach wziasc :)- Grazyna - dziekuje i polecam :))
  • Younhu

    10-04-2015 10:47

    Aktualna ocena: Nie ma jeszcze żadnej oceny

    0 osób, które to lubią

    Paella , jest jednym z moich ulnocbuyih dan...pamietam ilez to razy przygotowywalem ja , dla sporej gromady komensantow. A przecierz jest to jedna z najprostszych dan kulinarnych , przede wszytkim poludniowej Hiszpani . Najprostzrych - bo jest to danie ludowe , a rodzai Paella jest tyle ilu kucharzy ja gotuje. Co do skladnikow , to w domach dodaje sie to co akurat jest pod reka , no chyba ze jest to uroczysty niedzielny obiad , wiec wtedy najczesciej z marisco ( owoce morza ). Na koniec ciekawostka ...Paelle je sie tylko na obiad , a na kolacje jedza ja tylko gilis , tzn. turysci-obcokrajawcy . Wywoluje to czesto ukrywany kpiacy usmiech u kelnerow. ;)pozdrawiam http://gjjsocbrgx.com [url=http://cevrgtmlnu.com]cevrgtmlnu[/url] [link=http://pldqpbtf.com]pldqpbtf[/link]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Śledź nas na
google+ facebook pinterest