Strona korzysta z plików cookies. Zamknięcie tego komunikatu oznacza zgodę na ich zapisywanie na Twoim komputerze. Dowiedz się więcej. Zamknij
Zaloguj się, by móc dodać swoje przepisy i wejść do naszego pysznego, kulinarnego świata!
Login
Hasło
Nie posiadasz konta? Nic prostszego. Zarejestruj się.
2015-12-18 12:37:00

Karp smażony

Składniki:

  • 1 karp
  • 2 duże cebule
  • Sok z 1 dużej cytryny
  • 2 cytryny pokrojone w ósemki
  • Mąka do oprószenia
  • ½ litra oleju do smażenia
  • sól


Przygotowanie:
Wypatroszonego karpia podzielić na dzwonki, dokładnie wypłukać w zimnej wodzie i osoli, po czym ułożyć w głębokim naczyniu. Kawałki ryby obłożyć plastrami cebuli – przykryć i wstawić na noc do lodówki.


Karpia skropić sokiem z cytryny i delikatnie oprószyć mąką. Smaż partiami w głębokim tłuszczu do uzyskania złotego koloru. Podawaj z cytryną pokrojoną na ósemki. Smacznego!
 

Dodaj komentarz
Wszystkie pola formularza są wymagane
  • BrettItach

    11-06-2017 01:42

    Aktualna ocena: Nie ma jeszcze żadnej oceny

    0 osób, które to lubią

    wh0cd3643544 advair hfa nolvadex effexor xr 150
  • BrettItach

    28-07-2017 11:03

    Aktualna ocena: Nie ma jeszcze żadnej oceny

    0 osób, które to lubią

    wh0cd44411 clindamycin toradol hydrochlorothiazide tetracycline tenormin 50 where can i buy albuterol zocor generic equivalent arimidex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Śledź nas na
google+ facebook pinterest