Strona korzysta z plików cookies. Zamknięcie tego komunikatu oznacza zgodę na ich zapisywanie na Twoim komputerze. Dowiedz się więcej. Zamknij
Zaloguj się, by móc dodać swoje przepisy i wejść do naszego pysznego, kulinarnego świata!
Login
Hasło
Nie posiadasz konta? Nic prostszego. Zarejestruj się.
2014-11-24 12:01:00

Minestrone

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin,
  • 1 duża cebula, posiekana,
  • 4 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę,
  • 2 łodygi selera naciowego, posiekane,
  • 1 duża marchewka, posiekana,
  • 1 ½ szklanki pokrojonej na kawałki zielonej fasolki szparagowej,
  • 1 łyżeczka suszonego oregano,
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii,
  • sól i świeżo zmielony pieprz,
  • 1 puszka pomidorów w kawałkach,
  • 400 g przecieru lub koncentratu pomidorowego,
  • 6 szklanek bulionu,
  • 1 puszka czerwonej fasoli,
  • 1 szklanka makaronu typu „kolanka”,
  • 1/3 szklanki parmezanu tartego,
  • 2 łyżki posiekanej świeżej bazylii.


Przygotowanie:

Rozgrzej oliwę w dużym garnku i zeszklij na niej cebulę, dodaj czosnek i po 30 sekundach seler oraz marchewkę i smaż aż zaczną mięknąć (ok. 5 minut). Dorzuć fasolkę, suszone oregano i bazylię, ¾ łyżeczki soli i pieprz do smaku. Gotuj całość ok. 3 minuty.


Dorzuć pomidory oraz koncentrat i wlej bulion, zagotuj całość, a następnie gotuj na wolnym ogniu 10 minut. Wrzuć czerwoną fasolę i makaron, gotuj aż makaron i warzywa zmiękną (ok. 10 minut). Dopraw solą i rozlej do miseczek. Posyp parmezanem i posiekaną bazylią.

Dodaj komentarz
Wszystkie pola formularza są wymagane
  • Destrey

    16-05-2016 10:42

    Aktualna ocena: Nie ma jeszcze żadnej oceny

    0 osób, które to lubią

    There is also the sad but betauiful film The Fox & The Child by Luc Jacquet who directed March of the Penguins, shot half in Abruzzo & in Ain.
  • Kristy

    16-05-2016 14:49

    Aktualna ocena: Nie ma jeszcze żadnej oceny

    0 osób, które to lubią

    Não vale a penas esclerecê-lo de nada, caro comentador.Sou leitor de Ortega, seja sobre as massas, sobre Velázquez ou sobre a desumanização da arte. Um dia venho eu aqui e digo ou escrevo “segundo Or&&0a̷g;e#8230;t#8221;, e isso pode fazer confusão.De resto, era só uma brincadeira minha. Mas a sério.
  • Cash

    17-05-2016 13:50

    Aktualna ocena: Nie ma jeszcze żadnej oceny

    0 osób, które to lubią

    wow, it's soo beautiful! i love the detail and texture of it! great hemline as well. i just got back from morocco last week.. you will love it!!! it's incredible, have an amazing tiyam!!jenuar!, x http://zflrkgfxk.com [url=http://wxeitwz.com]wxeitwz[/url] [link=http://gjifwjqcdv.com]gjifwjqcdv[/link]
  • Vyolet

    18-05-2016 12:04

    Aktualna ocena: Nie ma jeszcze żadnej oceny

    0 osób, które to lubią

    I’m too cheap to pay for meals each day so I always bring my breakfast, lunch and snacks to work. For emeriencges, because we don’t have real appliances other than a fridge, I keep peanut butter, a couple cans of tuna, a couple cans of soup,and some All Bran Crackers in my drawer. Our vending machine is full of junk and I can count on one hand the number of times I’ve gone to it in the seven years I’ve been at this job. Even then it’s usually to buy a pack of gum or mints!
  • Summer

    19-05-2016 14:56

    Aktualna ocena: Nie ma jeszcze żadnej oceny

    0 osób, które to lubią

    MariaHej AmeaeiDljlig, stilren blog du har dig. :)Jeg ville så gerne vinde de billetter! Jeg ville elske at se min kærestes ansigt hvis jeg overraskede ham med to billetter til Chris Brown! Det er ikke så tit jeg viser ham hvor meget jeg virkelig elsker ham, så han fortjener det.- Fortsæt dit gode arbejde! Du skal nok få rigtig mange læsere meget snart! :) http://xzneqxlnd.com [url=http://euftzjtpku.com]euftzjtpku[/url] [link=http://pwqrsogug.com]pwqrsogug[/link]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Śledź nas na
google+ facebook pinterest