Strona korzysta z plików cookies. Zamknięcie tego komunikatu oznacza zgodę na ich zapisywanie na Twoim komputerze. Dowiedz się więcej. Zamknij
Zaloguj się, by móc dodać swoje przepisy i wejść do naszego pysznego, kulinarnego świata!
Login
Hasło
Nie posiadasz konta? Nic prostszego. Zarejestruj się.
2013-11-06 11:36:41

Minitorciki z ricotty z malinami

Składniki:

  • 8 listków żelatyny
  • 8 łyżek mleka
  • 4 opakowania ricotty
  • 4 łyżki białego wina
  • 8 białek
  • 4 garście malin
  • 12 łyżek likieru wiśniowego
  • cukier wg upodobań







Przygotowanie:


Żelatynę moczyć w małej ilości wody zgodnie z instrukcjami. Następnie w małym garnku podgrzać 3 łyżki mleka, rozpuścić żelatynę. Zdjąć z ognia.

Ricottę, cukier i wino wymieszać, a następnie dodać do żelatyny. Ubić białka na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą z ricotty.

Foremki opłukać zimną wodą i wypełnić masą. Odstawić na 2 godziny do lodówki.

Maliny umyć, osuszyć i rozgnieść. Wymieszać z likierem wiśniowym i cukrem. Następnie przecisnąć przez sito.

Torciki wyjąć z foremek i polać sosem malinowym.

Dodaj komentarz
Wszystkie pola formularza są wymagane

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Śledź nas na
google+ facebook pinterest