Strona korzysta z plików cookies. Zamknięcie tego komunikatu oznacza zgodę na ich zapisywanie na Twoim komputerze. Dowiedz się więcej. Zamknij
Zaloguj się, by móc dodać swoje przepisy i wejść do naszego pysznego, kulinarnego świata!
Login
Hasło
Nie posiadasz konta? Nic prostszego. Zarejestruj się.
2017-06-19 18:20:00

Orecchiete po bolońsku

 Składniki:

  •          500 g orecchiette
  •          500 g mięsa mielonego
  •          3 pomidory
  •          2 łyżki sosu pomidorowego
  •          oliwy z oliwek
  •          1 cebula
  •          2 ząbki czosnku
  •          bazylia
  •          oregano
  •          parmezan
  •          sól, pieprz

Przygotowanie:

Cebulę i czosnek kroimy i podsmażamy na oliwie z oliwek. Po 5 minutach dodajemy pokrojone pomidory bez skórki. Do lekko usmażonych warzyw dodajemy mielone mięso. Całość doprawiamy sosem pomidorowym, świeżą bazylią, oregano, solą i pieprzem. Dusimy na małym ogniu przez kolejne 15-20 minut. W międzyczasie gotujemy makaron. Ugotowany makaron mieszamy z sosem i posypujemy startym parmezanem. 

Dodaj komentarz
Wszystkie pola formularza są wymagane

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Śledź nas na
google+ facebook pinterest