Strona korzysta z plików cookies. Zamknięcie tego komunikatu oznacza zgodę na ich zapisywanie na Twoim komputerze. Dowiedz się więcej. Zamknij
Zaloguj się, by móc dodać swoje przepisy i wejść do naszego pysznego, kulinarnego świata!
Login
Hasło
Nie posiadasz konta? Nic prostszego. Zarejestruj się.
2017-05-02 08:00:00

Pasta z ciecierzycy i awokado

Składniki

  •          1 awokado
  •          1 puszka ciecierzycy
  •          6-8 suszonych pomidorów
  •          sok z 1/2 cytryny
  •          2 łyżki oleju (z zalewy z pomidorów) 
  •          2 łyżki wody (można zastąpić olejem)
  •          1 ząbek czosnku
  •          sól
  •          pieprz
  •          szczypta chili

Ciecierzycę płuczemy i odcedzamy. Dodajemy do niej obrane awokado, pomidory, olej z zalewy, czosnek, przyprawy oraz stopniowo sok z cytryny ciągle mieszając. Całość blendujemy na gładką pastę.

Dodaj komentarz
Wszystkie pola formularza są wymagane

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Śledź nas na
google+ facebook pinterest