Strona korzysta z plików cookies. Zamknięcie tego komunikatu oznacza zgodę na ich zapisywanie na Twoim komputerze. Dowiedz się więcej. Zamknij
Zaloguj się, by móc dodać swoje przepisy i wejść do naszego pysznego, kulinarnego świata!
Login
Hasło
Nie posiadasz konta? Nic prostszego. Zarejestruj się.
2017-04-28 08:00:00

Pasta z ciecierzycy i zielonych oliwek

 Składniki

  •         1 szklanka suchej ciecierzycy
  •         150-200 g zielonych oliwek
  •         1 ząbek czosnku
  •         1 mała cebula
  •         olej rzepakowy
  •         sól
  •         pieprz

Sposób przygotowania

Do wody wkładamy ciecierzycę i moczymy ją przez noc. Następnie przepłukujemy ją czystą wodą i gotujemy około godziny aż będzie miękka. Cebulę siekamy na drobno i podsmażamy na oleju na złoty kolor. Ciecierzycę odcedzamy, dodajemy przeprasowany czosnek, cebulę z olejem oraz oliwki. Całość blendujemy oraz doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Dodaj komentarz
Wszystkie pola formularza są wymagane

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Śledź nas na
google+ facebook pinterest