Strona korzysta z plików cookies. Zamknięcie tego komunikatu oznacza zgodę na ich zapisywanie na Twoim komputerze. Dowiedz się więcej. Zamknij
Zaloguj się, by móc dodać swoje przepisy i wejść do naszego pysznego, kulinarnego świata!
Login
Hasło
Nie posiadasz konta? Nic prostszego. Zarejestruj się.
2014-02-17 12:20:00

Pieczone chipsy z jarmużu

Składniki:

  • 4 szklanki liści jarmużu (włoskiej kapusty),
  • 1 łyżka oliwy z oliwek,
  • 1 łyżeczka soli.



Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 175 st. C. Rozłóż na blasze pergamin. Nożem lub nożyczkami starannie usuń grube łodygi, a liście podrzyj na kawałki wielkości jednego kęsa. Dokładnie umyte liście jarmużu osusz. Delikatnie skrop liście oliwą z oliwek i oprósz solą.

Piecz jarmuż aż krawędzie lekko się zbrązowią (10 – 15 minut) – uważaj, by nie spalić liści.

Dodaj komentarz
Wszystkie pola formularza są wymagane

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Śledź nas na
google+ facebook pinterest