Strona korzysta z plików cookies. Zamknięcie tego komunikatu oznacza zgodę na ich zapisywanie na Twoim komputerze. Dowiedz się więcej. Zamknij
Zaloguj się, by móc dodać swoje przepisy i wejść do naszego pysznego, kulinarnego świata!
Login
Hasło
Nie posiadasz konta? Nic prostszego. Zarejestruj się.
2017-06-19 18:27:00

Pikantna pasta z fasoli pinto

 Składniki:

  •          puszka fasoli pinto
  •          2 papryczki piri-piri
  •          2 słodkie cebule
  •          1 ząbek czosnku
  •          2 łyżki majonezu
  •          1 łyżeczka musztardy z miodem
  •          1 łyżka posiekanego szczypiorku
  •          1 łyżka oliwy
  •          sól, pieprz

Przygotowanie:

Cebulę kroimy w piórka i wsypujemy ją na patelnie z podgrzana oliwą. Cebulę podsmażamy 2-3 minuty. Następnie dodajemy odsączoną fasolę, papryczki i posiekany czosnek. Podsmażamy na małym ogniu około 10 minut aż do lekkiego uprażenia. Całość studzimy i po ostudzeniu miksujemy. Do zmiksowanej masy dodajemy majonez, musztardę i blendujemy. Na koniec dodajemy posiekany szczypiorek.

Dodaj komentarz
Wszystkie pola formularza są wymagane

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Śledź nas na
google+ facebook pinterest