Strona korzysta z plików cookies. Zamknięcie tego komunikatu oznacza zgodę na ich zapisywanie na Twoim komputerze. Dowiedz się więcej. Zamknij
Zaloguj się, by móc dodać swoje przepisy i wejść do naszego pysznego, kulinarnego świata!
Login
Hasło
Nie posiadasz konta? Nic prostszego. Zarejestruj się.
2016-01-12 09:01:00

Pikantna zupa dyniowa

Składniki

  • 10 g imbiru
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 małej papryczki chili (bez pestek)
  • 1 szalotka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 750 g dyni pokrojonej na kwałki
  • 1 kostka bulionu warzywnego
  • 500 g wody
  • 380 g mleczka kokosowego
  • pieprz
  • sól

 

Przygotowanie (przy użyciu termomixa)

Do naczynia miksującego włóż imbir, czosnek, chili i szalotkę - rozdrobnij przy użyciu termomixa (2s/obr.6). Składniki  zgarnij na dno naczynia, dodaj oliwę z oliwek i duś przy użyciu termomixa (4 min/Varoma/obr. 1). Do naczynia dodaj dynię, rozdrobij (10s/obr. 5), a następnie duś (6 min/Varoma/obr.1).

 

Dodaj bulion i wodę i całość gotuj (15 min/100 st. C/obr.2). Całość dokładnie zmiksuj, stopniowo zwiększając obroty urządzenia (25s/obr. 5 -9). Dodaj mleczko kokosowe i dokładnie wymieszaj (20s/obr.3). Zupę dopraw do smaku solą i pieprzem. Smacznego!

Dodaj komentarz
Wszystkie pola formularza są wymagane

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Śledź nas na
google+ facebook pinterest