Strona korzysta z plików cookies. Zamknięcie tego komunikatu oznacza zgodę na ich zapisywanie na Twoim komputerze. Dowiedz się więcej. Zamknij
Zaloguj się, by móc dodać swoje przepisy i wejść do naszego pysznego, kulinarnego świata!
Login
Hasło
Nie posiadasz konta? Nic prostszego. Zarejestruj się.
2014-03-27 09:04:00

Spaghetti ryżowe z sosem grzybowym

Składniki:

  • 1 szlotka, drobno posiekana,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1 łyżeczka ziaren kolendry,
  • 6 łyżeczek octu winnego,
  • 1 łyżeczka sosu sojowego,
  • 3 łyżeczki wina porto,
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego,
  • 2 łyżeczki cukru brązowego,
  • 150 ml bulionu warzywnego,
  • 350 g grzybów, najlepiej różnych,
  • sól i świeżo zmielony pieprz do smaku,
  • brązowy makaron ryżowy,
  • nasiona sezamu oraz szczypiorek do podania.




Przygotowanie:
Dodaj szalotkę, czosnek, kolendrę, ocet winny, wino porto, koncentray]t pomidorowy i cukier do dużego garnka, doprowadź całość do wrzenia i gotuj przez kilka minut, dopóki sos nie zgęstnieje. Dodaj grzyby, gotuj dopóki grzyby nie będą gotowe, potem dopraw solą i pieprzem. Cały czas gotuj dopóki spaghetti z brązowego ryżu nie będzie gotowe.

Podczas przygotowywania sosu, zamocz brązowe spaghetti ryżowe w wodzie o temperaturze pokojowej. Doprowadź w garnku wodę do wrzenia i wrzuć do niej spaghetti. Gotuj przez 5 minut lub do czasu aż spaghetti będzie al dente. Odsącz spaghetti i dodaj je do gotującego się sosu. Długo mieszaj. Podaj z ziarnami sezamu i posiekanym szczypiorem.

Dodaj komentarz
Wszystkie pola formularza są wymagane

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Śledź nas na
google+ facebook pinterest