Strona korzysta z plików cookies. Zamknięcie tego komunikatu oznacza zgodę na ich zapisywanie na Twoim komputerze. Dowiedz się więcej. Zamknij
Zaloguj się, by móc dodać swoje przepisy i wejść do naszego pysznego, kulinarnego świata!
Login
Hasło
Nie posiadasz konta? Nic prostszego. Zarejestruj się.
2015-10-22 15:08:00

Stripsy z kurczaka

Skadniki:

  • 4 piersi z kurczaka bez skóry
  • mąka
  • 6 jaj
  • proszek do pieczenia
  • czosnek w proszku
  • cebula w proszku
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do kurczaka
  • 200 ml mleka
  • olej do smażenia
 
Przygotowanie:
Do miski wsyp mąkę, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, przyprawy całość dokładnie wymieszaj. W drugiej misce rozbij jajka i dodaj około 200 ml mleka i ubij. Piersi z kurczaka podziel na mniejsze części, delikatnie rozbij. Na patelni rozgrzej olej. Kawałki kurczaka mocz w jajku, następnie mące (czynność powtórz dwukrotnie) i dopiero wówczas układaj na patelni, smaż po ok. 1 min każdą ze stron. Po zdjęciu kurczaka z patelni, przełóż go na papierowe ręczniki by zebrać nadmiar oleju. Podawaj z sosem BBG, musztardą lub ketchupem.
Dodaj komentarz
Wszystkie pola formularza są wymagane
  • BrettItach

    02-06-2017 15:01

    Aktualna ocena: Nie ma jeszcze żadnej oceny

    0 osób, które to lubią

    wh0cd1998751 provera

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Śledź nas na
google+ facebook pinterest