Strona korzysta z plików cookies. Zamknięcie tego komunikatu oznacza zgodę na ich zapisywanie na Twoim komputerze. Dowiedz się więcej. Zamknij
Zaloguj się, by móc dodać swoje przepisy i wejść do naszego pysznego, kulinarnego świata!
Login
Hasło
Nie posiadasz konta? Nic prostszego. Zarejestruj się.
2017-06-22 23:00:00

Szaszłyk z indyka z jabłkowo-gruszkową marynatą

Składniki:

  •  szaszłyk z indyka
  •  papryka czerwona
  •  cebula biała
  •  awokado
  •  sól, pieprz
  •  czerwona papryka
  •  przyprawa gyros

Marynata: 

  •  oliwa z oliwek
  •  sok jabłkowo- gruszkowy
  •  cukier do smaku

 

Przygotowanie:

Filet z indyka pokroić w kosteczkę i przyprawić solą, pieprzem, czerwoną papryką i przyprawą gyros do smaku. Wmieszać w przygotowaną wcześniej marynatę jabłkowo-gruszkową i odstawić na 2 godziny.

 

Paprykę czerwoną, cebulę białą i awokado pokroić w kosteczkę i nadziewać na patyk mięso na przemian z innymi składnikami. Piec w piekarniku ok 30 min.

 

Smacznego!

Dodaj komentarz
Wszystkie pola formularza są wymagane

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Śledź nas na
google+ facebook pinterest