Strona korzysta z plików cookies. Zamknięcie tego komunikatu oznacza zgodę na ich zapisywanie na Twoim komputerze. Dowiedz się więcej. Zamknij
Zaloguj się, by móc dodać swoje przepisy i wejść do naszego pysznego, kulinarnego świata!
Login
Hasło
Nie posiadasz konta? Nic prostszego. Zarejestruj się.
2014-04-16 10:25:00

Szaszłyki z kurczakiem Pesto i warzywami

Składniki:

  • ok. ¼ szklanki Pesto (może być gotowe),
  • skórka z 1 cytryny,
  • sok z połowy cytryny,
  • ok. 250 g piersi z kurczaka bez kości, pokrojone na małe kawałki,
  • papryka czerwona, żółta i zielona (pokrojone w większe kawałki,
  • cukinia pokrojona w plastry,
  • czerwona cebula,
  • opcjonalnie możesz także dać pieczarki, bakłażana,
  • pomidorki koktajlowe do dekoracji.

 

 



Przygotowanie:

Pesto, skórkę z cytryny oraz sok dokładnie wymieszaj i wrzuć do marynaty kawałki kurczaka oraz warzywa. Dokładnie wymieszaj i pozostaw na godzinę w lodówce.

Jeśli używasz drewnianych wykałaczek do szaszłyków, namocz je wcześniej w wodzie ok. 30 minut. Zamarynowane mięso i warzywa nabijaj na szpikulce na przemian.

Rozgrzej grilla i ułóż na nim szaszłyki – każdy z nich powinien grillować się około 5 minut z każdej strony. Posyp całość solą i pieprzem.

Dodaj komentarz
Wszystkie pola formularza są wymagane

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Śledź nas na
google+ facebook pinterest