Strona korzysta z plików cookies. Zamknięcie tego komunikatu oznacza zgodę na ich zapisywanie na Twoim komputerze. Dowiedz się więcej. Zamknij
Zaloguj się, by móc dodać swoje przepisy i wejść do naszego pysznego, kulinarnego świata!
Login
Hasło
Nie posiadasz konta? Nic prostszego. Zarejestruj się.
2015-10-22 14:56:00

Tabbouleh

Składniki:
  • 1 szklanka kaszy bulgur
  • 1 szklanka wody
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 3 łyżki świeżego soku z cytryny
  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku, drobno mielonego
  • 1/3 szklanki plasterki szalotki
  • 2 szklanki posiekanych pomidorów
  • 1 1/2 szklanki posiekanych ogórków
  • 1 szklanki posiekanej natki pietruszki
  • 1/2 szklanki posiekanej świeżej mięty
  • sól i świeżo mielony czarny pieprz do smaku
Przygotowanie:
 
Umieść kaszę bulgur w dużej misce. Doprowadź osoloną wodę do wrzenia i zalej nią przygotowany uprzednio bulgur. Pozostaw do 30 minut lub do czasu wchłonięcia przez kaszę całej wody. W osobnym naczyniu wymieszaj sokiem z cytryny i oliwę z oliwek, dodaj mielony czosnek. Wlać sos do kaszy i dokładnie wymieszać. Dodaj  szalotkę, pomidory, ogórki, pietruszkę oraz miętę, wymieszaj i dopraw solą oraz pieprzem do smaku.
Dodaj komentarz
Wszystkie pola formularza są wymagane

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Śledź nas na
google+ facebook pinterest