Strona korzysta z plików cookies. Zamknięcie tego komunikatu oznacza zgodę na ich zapisywanie na Twoim komputerze. Dowiedz się więcej. Zamknij
Zaloguj się, by móc dodać swoje przepisy i wejść do naszego pysznego, kulinarnego świata!
Login
Hasło
Nie posiadasz konta? Nic prostszego. Zarejestruj się.
2014-04-25 11:33:00

Tatar z wołowiny

Składniki:

  • 340 g polędwicy wołowej najwyższej jakości,
  • 4 gałązki świeżej pietruszki,
  • 1 łyżka kaparów,
  • 3 szalotki,
  • 8 korniszonów,
  • 2 żółtka,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • 2 łyżki musztardy Dijon,
  • 2 łyżki ketchupu,
  • 1 łyżka sosu Worcestershire,
  • 1 łyżka koniaku,
  • 4 krople sosu tabasco,
  • szczypta soli.


Przygotowanie:

Umyj i osusz dokładnie pietruszkę, posiekaj ją drobno. Obierz szalotkę i również drobno posikaj. Odcedź kapary oraz korniszony i pokrój drobno. Połącz pietruszkę, szalotkę, kapary i korniszony w dużej misce. Dodaj sól, oliwę, ketchup, musztardę, sosy Worcestershire i Tabasco oraz koniak i żółtka. Energicznie wymieszaj.

Posiekaj bardzo drobno mięso i wymieszaj je z przygotowanymi wcześniej składnikami w misce. W razie potrzeby dopraw. Natychmiast podawaj

Dodaj komentarz
Wszystkie pola formularza są wymagane

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Śledź nas na
google+ facebook pinterest