Strona korzysta z plików cookies. Zamknięcie tego komunikatu oznacza zgodę na ich zapisywanie na Twoim komputerze. Dowiedz się więcej. Zamknij
Zaloguj się, by móc dodać swoje przepisy i wejść do naszego pysznego, kulinarnego świata!
Login
Hasło
Nie posiadasz konta? Nic prostszego. Zarejestruj się.
2013-11-05 15:05:30

Tostowy chleb z masalą

Składniki:

  • 6-8 kawałków chleba,
  • 1 cebula (talarki),
  • ½ pomidora (plastry),
  • 1 zielone chili (posiekane),
  • 3 jaja,
  • 1 łyżka stołowa oleju
  • 1 łyżeczka zmielonego czarnego pieprzu,
  • 1 łyżeczka sproszkowanej czerwonej chili,
  • 1 łyżeczka sproszkowanych ziaren kminku,
  • 2 łyżki stołowe sosu pomidorowego,
  • 2 łyżki stołowe masła,
  • sól (do smaku)



Sporządzanie:


Rozbij jaja do miski i dobrze je roztrzep. Rozgrzej zawartość 1 łyżki oleju na patelni, a następnie dodaj połowę: cebuli, pomidora i zielonego chili.

Kiedy cebula stanie się miękka, dodaj roztrzepane jajko. Połącz wszystko ze sobą, po czym rozbij przy użyciu łyżki strukturę powstającego omletu. Smaż jajecznicę na małym ogniu. Dodaj przyprawy oraz sos pomidorowy, gotuj wszystko przez 2 min., a później pastę z palnika.

Posmaruj stostowany chleb masłem, a później rozprowadź na nim przygotowaną masalę i posyp jej wierzch resztą cebuli, pomidora i zielonego chili.

Podawaj na gorąco ze szklanką soku owocowego.

Galeria

Dodaj komentarz
Wszystkie pola formularza są wymagane

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Śledź nas na
google+ facebook pinterest