Strona korzysta z plików cookies. Zamknięcie tego komunikatu oznacza zgodę na ich zapisywanie na Twoim komputerze. Dowiedz się więcej. Zamknij
Zaloguj się, by móc dodać swoje przepisy i wejść do naszego pysznego, kulinarnego świata!
Login
Hasło
Nie posiadasz konta? Nic prostszego. Zarejestruj się.
2014-07-14 10:02:00

Wakacyjne czerwone mojito

Składniki:

  • 45 ml rumu,
  • 3 – 4 jeżyny,
  • 3 – 4 borówki amerykańskie,
  • 3 – 4 maliny,
  • 8 – 12 listków mięty + kilka do dekoracji,
  • sok z 1 limonki,
  • 30 ml syropu z białego cukru (1 szklankę cukru połączyć z 1 szklanką wody, zagotować, a gdy cukier się rozpuści, ostudzić),
  • woda gazowana.


Przygotowanie:

Zmieszaj w szklance miętę syrop, owoce i sok z limonki. Szklankę wypełnij kruszonym lodem i wlej rum. Mieszaj dokładnie, aż ilość lodu zredukuje się do 1/3, uzupełnij lód i mieszaj jeszcze chwilę, żeby szklanka się schłodziła i oszroniła. Uzupełnij wodą gazowaną i ozdób miętą.

 

 

 

 

 

Dodaj komentarz
Wszystkie pola formularza są wymagane

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Śledź nas na
google+ facebook pinterest