Strona korzysta z plików cookies. Zamknięcie tego komunikatu oznacza zgodę na ich zapisywanie na Twoim komputerze. Dowiedz się więcej. Zamknij
Zaloguj się, by móc dodać swoje przepisy i wejść do naszego pysznego, kulinarnego świata!
Login
Hasło
Nie posiadasz konta? Nic prostszego. Zarejestruj się.
2014-01-30 10:55:00

Wegetariańskie Quesadillas

Składniki:

  • 2 pszenne tortille,
  • 1/2 marchewki (startej lub drobno posiekanej,
  • 1 mała cukinia (lub pół dużej) drobno posiekana,
  • 2-3 łyżki drobno posiekanej cebulki (lub 2 cebulki dymki do łagodniejszej wersji),
  • 1 garść posiekanego szpinaku,
  • 1/3 szklanki rozgniecionej fasoli,
  • 1/2 - 3/4 szklanki startego sera cheddar lub mozzarella,
  • 1/2 łyżeczki masła.








Przygotowanie:
Patelnię rozgrzej na średnim ogniu i rozpuść masło. Rozłóż tortillę i posyp lekko serem. Ułóż na niej równomiernie każde z warzyw i ponownie posyp ją serem. Całość zakryj drugą tortillą i umieść na patelni. Zmniejsz nieznacznie temperaturę i grilluj jak kanapkę z serem.

Nadzienie zmiękczy się, zanim zewnętrzna warstwa stanie się chrupiąca. Kiedy zauważysz, ze spód już się zarumienił - starannie przeżuć Quesadillas na drugą stronę. Smaż do momentu zarumienienia się drugiej strony. Odstaw do ostygnięcia na 3-5 minut. Pokrój np. na cztery lub sześć części. Podawaj z salsą, śmietaną lub sosem burrito.

Galeria

Dodaj komentarz
Wszystkie pola formularza są wymagane

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Śledź nas na
google+ facebook pinterest